rené mensink interieurarchitect

interieur- en productdesign

NOVO

kantoor | Groningen​

"Een nieuw huis voor alle medewerkers van NOVO".

NOVO helpt mensen met een verstandelijke beperking. Door vooral naar hun mogelijkheden te kijken, creëert ze voor haar cliënten nieuwe vormen van ondersteuning op het gebied van wonen, werken en dagbesteding

smaak en stijl met elkaar delen

Een uniek project geleid door Dirk Albertsma, projectleider en architect. Dirk had een missie, ambitie en goede smaak. We hebben met elkaar verschillende overleggen gehad waarbij we de verschillende sferen met elkaar bespraken en zo vorm, smaak en stijl met elkaar deelden. Tijdens ieder overleg wisten we elkaar weer te inspireren en zo heb ik uiteindelijk de ideeën bij elkaar gebracht tot een geheel. De ontwerpen zijn verassend en sfeervol en de materialen als ply-wood en de speciale items zijn bijzonder en passen goed bij elkaar.

"Door extra aandacht te geven aan vloer, wanden en plafonds is er een unieke werkomgeving ontstaan"

rene mensink

Dat zie je terug in het kantoor

Deze manier van werken zie je terug in dit kantoor. Bij binnenkomst valt direct de hoeveelheid licht op. Door de grote glazen puien en lichte kleuren ervaart men een gevoel van welkom. Wie richting de mooie ronde trap loopt ziet in het zonlicht een wand met natuurlijke beplanting.

Een duurzaam project geworden

Het is ook een duurzaam project geworden en zo kostenbesparend door hergebruik van materialen. Tijdens de sloop is de verlichting gereviseerd en teruggeplaatst. Dirk heeft als projectleider zelf de controle gehad over de uitvoer en realisatie. Ik heb op afstand en een paar keer op locatie meegekeken om de laatste ontwerp-items met elkaar af te stemmen.

"De samenwerking met NOVO en Muurbloem was zowel creatief als inspirerend.

In de gangzones zijn houten nissen gemaakt van Ply-wood, welke voorzieningen hebben als pantry. De pantry is opgebouwd uit verschillende elementen en zorgt dat het geen rechte lijn is maar verspringende elementen als wasbak, koelkast en laden. Tevens zijn er enkele van deze nissen voor het kopieerapparaat of doet dienst als garderobe.

Eenheid geeft sfeer

De kantoorruimten hebben een akoestisch plafond waarin verlichting en luchtbehandeling is ondergebracht.  Het plafond aan de raamzijde is hoger. Hier is het bouwkundige plafond zichtbaar gemaakt. Dit is gezandstraald zodat het beton zichtbaar is geworden. Het geeft de ruimte een open en stoer uiterlijk.  Deze markering is ook zichtbaar in de vloerbedekking.

Akoestisch vilt

De wanden van de vergader- en bespreekruimten zijn voorzien van akoestisch vilt ter compensatie van de systeemplafonds, die we hebben weggelaten. Door extra aandacht te geven aan vloer, wanden en plafonds is er een unieke werkomgeving ontstaan.

fotograaf | Chris van Koeverden

  • 06 5330 5335