rené mensink interieurarchitect

interieur- en productdesign

AMP GROEP

kantoor | Houten

'Industriële look in een huiselijke sfeer'

AMP groep uit Houten bezorgt paspoorten, rijbewijzen en medicijnen bij de juiste persoon. Ik kreeg de opdracht om het casco opgeleverde nieuwbouwpand van 1300 m2 in te richten tot een compleet duurzame innovatieve werkomgeving, inclusief tweedehands meubel-items en keukens van Ikea. Bij de start van het project wilden we met elkaar grensverleggend zijn in denken en doen en op zoek gaan naar de ultieme samenwerking en duurzame oplossingen.

"Op een geven moment moet je ook het vertrouwen geven"

Marco van der Klij • alg directeur

Tekeningen en bestek

Ik probeer altijd met sfeerbeelden en een verhaal het DNA van het bedrijf te vangen en hun werkwijze en routing te vertalen op een plattegrond. Bouwkundige items worden op basis van tekeningen, zoals  leidingwerk, toiletten, vloeren, bouwkundige wanden en het elektra- en lichtplan met verkort bestek voor aanvraag offerte vastgelegd. Deze tekeningen in 2D en 3D diende gedurende het hele traject als bewaker van het ontwerp.

concept pagina's

Ruimte voor experimenten

Niet alle innovatieve concept ideeën zijn tot in de finesses vooraf op tekening uitgewerkt. Tijdens de start van het werk kreeg ik de ruimte om enkele ideeën op het werk nog verder vorm te geven. Door ruimte te creëren voor experimenten en creativiteit haal je meer uit het ontwerp. In de definitieve bouwkundige ontwerp-opgave lag het grootste deel vast maar er was ruimte om bepaalde interieur-aspecten later vorm te geven.

AMP groep casco _K5B0321 AMP groep

start van de bouw en het eind resultaat.

Medewerkers erbij betrekken

De medewerkers moeten zich ook thuis voelen op het kantoor. Dat stimuleer je door hen te betrekken bij de inrichting van de ruimtes, omdat ze immers vele uren per week hier doorbrengen. Voelt het goed, vinden medewerkers het mooi, voelen ze zich op hun gemak in hun werkomgeving?’ Dat hebben we bij AMP groep ook gedaan.

"We hadden het niet voor kunnen stellen zonder jullie"

Koos verhave • alg directeur

Gezamenlijke visie

Voor een succesvol project is vertrouwen in elkaar enorm belangrijk. Dat was er snel, evenals een duidelijke gezamenlijke visie op het einddoel en de werkwijze. In zeven maanden tijd creëerden we samen met diverse bouwpartners een kantooromgeving die tijdens de openingsdag door een klein meisje treffend een ‘thuiskantoor’ werd genoemd.

"Door ruimte te creëren voor experimenten en creativiteit haal je meer uit het ontwerp.

Thuiskantoor

Warmte, authenticiteit, eenvoud en duurzaamheid zijn stuk voor stuk rake typeringen voor het interieur van de kantoorruimtes van AMP groep. Huiselijke tapijten op de grond, ruwhouten afscheidingen, palletkisten om op te zitten en retro schoolstoelen aan de lunchtafels. Delen van de plafonds zijn open gelaten en geven een inkijkje in de staalconstructie erboven. ‘Een bijzonder, onderscheidend interieur ontstaat als je durft’, Die durf moet een opdrachtgever ook hebben.

fotograaf | Chris van Koeverden