rené mensink interieurarchitect

interieur- en productdesign

HENRI DUNANT

Basisschool | Wijk en Aalburg

'Mooie vloer legt nieuwe basis'

De Henri Dunant school is gebouwd in 1970 en vertegenwoordigt zo een rijke geschiedenis. De bestaande marmoleum vloer was verouderd. De nieuwe vloer moest aansluiten bij de bestaande elementen in het gebouw. Door goed te kijken en te luisteren hebben we gekozen voor een onderhoudsvriendelijke vloer van pvc stroken, gelegd in visgraatmotief met brede rand en zwarte bies. Deze rand geeft een mooie overgang naar de wanden en geeft grote strakke vloervelden.

"Goed voorbereid geeft rene graag aan wat de beste keus is! Hierin heeft hij ons overtuigd. Erg sfeervol wat een andere vloer kan doen"

Petra Timmermans • directeur

Bestaande elementen, nieuwe glans

De bestaande tegel lambrisering ademt geschiedenis dankzij hun kleur en zichtbare gebruikssporen. Door de nieuwe vloer kregen de tegels een nieuwe glans en er ontstond weer één geheel met de vloer en de kleuren van de deuren en wanden. 

'De stroken pvc vloer met hout motief kost minder in onderhoud dan de oude marmoleum vloer​

leerplein biedt nieuwe functies​

Een nieuwe omgeving die nu niet alleen rust uitstraalt, maar ook centraal staat voor nieuwe mogelijkheden. Op het leerplein waar de kinderen rustig zelfstandig kunnen werken. Later op de dag als de kinderen naar huis zijn biedt deze plek ook mogelijkheden voor andere buurt functies.