rené mensink interieurarchitect

GROTE WOON- EN LEEF-KEUKEN

Ons huis

Wat we gelijk mooi vonden aan dit huis was de plattegrond van 8 bij 8 mtr en de ruime voor- en achter tuin. De eerst streep welke we in  de tekening hebben gezet is de keuken geworden welke overgaat als kast. Het geheel is  45 cm diep ipv de gebruikelijke 60.

Vorm en functie

Het grote gebaar is een combinatie van vorm en functie in een meubel verenigd. Met name van de verhoogde vaatwasser hebben we nog ieder dag plezier. Als de keuken niet gebruikt wordt is het weer onderdeel van de woonkamer. Achter de schuifdeuren van de kast, tegenover de keuken, is links ruimte voor voorraad en rechts een computerplek. Onder de werkplek staat de tv op een verrijdbaar plateau. Zo is tv zowel hier te gebruiken als in het zitgedeelte.

Oppervlakte

180 m2

Locatie

Utrecht

Rol

ontwerp & realisatie

GALERIJ

Koken en wonen is zo één en geeft extra ruimte.

Lichtplan

Veel werkzaamheden in het huis hebben we zelf gedaan. Door zo met je eigen huis bezig te zijn ontstaat er kennis en inzicht welke je ook weer kunt gebruiken in projecten. Zo hebben we eerst een goed lichtplan gemaakt. Lichtpunten in de wand en verschillende stopcontacten zijn geschakeld zodat we bij de deur met vier dimmers alle lampen uit of aan kunnen zetten. Boven de tafel hangt de op maat gemaakte lamp die op de gehele tafel goed licht geeft.

Terrazzo blad maakt het af

Hierna heeft een terrazzo verwerker uit Haarlem het keuken- en dressoir-blad van bijna 6 mtr ter plaatse gemaakt. De man had een sigaar in zijn mond en zijn slijpmachine in zijn handen en ging zonder bescherming het blad fijn schuren of dat er geen stof bestond.