rené mensink interieurarchitect

interieur- en productdesign

RADBOUD UMC

Restaurant | Nijmegen

'Je vergeet dat je in een ziekenhuis bent'

Iedereen is welkom in dit restaurant; het personeel, de patiënten en de bezoekers.  En hoe fijn is het als iemand dan zegt ze niet het gevoel ervaren in een ziekenhuis te zijn. Met die gedachten hebben we het restaurant van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen gemaakt.

“Een mevrouw sprak mij aan en zei dat ze het erg mooi vond en ze niet het gevoel had in een ziekenhuis te zijn”!

rene mensink

Restaurant A-gebouw

Voor de inrichting van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen is het ontwerp gemaakt voor het restaurant in het A-gebouw, samen met Arnoud van Hal van Hospitality Design. Ik kreeg de vrijheid om het conceptidee en het ontwerp uit te werken.

eerste schets van de ronde bank op het plein.

Voor iedereen een plek

Het restaurant is geschikt gemaakt voor zowel de medewerkers als de gasten van het ziekenhuis. De achterliggende ruimten kregen functies als overlegplek, werkplekken, rustig zitten en familie ruimte. Het concept hebben we benoemd als “zitten aan het plein”. 

"Een restaurant voor de bezoekers en medewerkers van het Radboud Ziekenhuis"​

Meubel, materialen en verlichting

Voor het meubilair hebben we een prachtige selectie gemaakt bij Kembo. Met de indeling van de diverse meubel-items en materialen hebben we tevens het lichtplan verder uitgewerkt. Er was een bestaand lichtplan maar dat heb ik, samen met Nadja Smits, uitgewerkt in sfeer armaturen en licht beleving ( licht en schaduw ).

Binnen budget gerealiseerd

De verlichting heeft het ontwerp niet duurder gemaakt omdat er een uitwisseling is geweest met de reeds eerder opgenomen lichtarmaturen. Het gehele project is binnen budget gerealiseerd. De ruimten hebben door andere vloeren en de verschillende kleur-belevingen, een nieuwe vorm en functie gekregen.

Mooi om te horen

Andere grote ziekenhuizen zijn al op bezoek geweest. Zij waren zeer onder de indruk. Toen ik zelf op het plein foto’s maakte, sprak een mevrouw mij aan en zei dat ze het erg mooi vond en ze niet het gevoel had in een ziekenhuis te zijn! Mooier had ik het niet kunnen zeggen.