rené mensink interieurarchitect

DE ENTREE IS EEN ETALAGE

UPC

De entree moest de etalage van UPC worden. Het hoofdkantoor van UPC op de kabelweg 51 in Amsterdam wilde een vernieuwde entree. De “huis” aannemer zou het project realiseren

Totale renovatie

Na een goede voorbereiding met de facilitaire manager mocht ik het plan presenteren aan de directeur. Hierin werden de keuzes gemaakt. Het resultaat was belangrijker dan de eerder aangegeven budgetten. Uiteindelijk is het een totale renovatie geworden. Een geheel nieuwe hardstenen vloer met massief houten inlay als een kleed. Het plafond werd vervangen door een nieuw systeem plafond met akoestische door-zak platen van het merk Ecophone.

Opdrachtgever

UPC

Opervlakte

m2 160

Locatie

Amsterdam

Rol

ontwerp

GALERIJ

REACTIE

upc verbouw IMG_9466 upc verbouw IMG_9550

De entree is de etalage van onze diensten: internet en televisie.

Baptiest Coopmans

directeur

Koffie-meubel met glas paneel

De nis voor het koffie-meubel moest voor het bezoek binnen de entree zone blijven. Daarom is er gekozen voor een glas paneel om toch doorkijk en overzicht te houden door de receptie. In de vier comfortabele stoelen van Montis kan het bezoek plaatsnemen

Led verlichting

De verlichting is geheel vervangen door led verlichting in mooie armaturen. Deze lampen geven het juiste licht en markeren de verschillende zones.  De entree is middels een nieuw toegangscontrole systeem aangepast. De lift deuren zijn meegeschilderd en vormen zo een mooi geheel met de vloer.

Hergebruik balie

De balie heeft met de nieuwe indeling alleen een nieuwe kleur gekregen en is zo weer een toonbeeld in het ontwerp met een duurzame oplossing.

Tv schermen centraal

De tafel is een eigen ontwerp. Mooie rvs steunen verbinden de poten aan het blad. De stoelen van Montis bij het raam hebben zowel zicht naar buiten als op zes centraal geplaatste grote tv-schermen. Deze geven een goede indruk van de kanalen welke UPC aanbiedt. Wie zou niet zo een tv wand in zijn kantoor willen !