rené mensink interieurarchitect

LOGEREN OP HOOG NIVEAU

Gastenkamer The Muse

Aan de Wijnhaven 69 in Rotterdam staat The Muse, één van de opvallendste woontorens in de hoogbouwstad van Nederland. In deze moderne woontoren bevinden zich ook twee luxe gastenkamers. Henk Robbertsen, projectontwikkelaar en projectdirecteur van Wilma Wonen vroeg mij het interieurontwerp voor deze gastenkamers te maken. Het werd een turn-key project: ik was verantwoordelijk van ontwerp en inkoop tot en met begeleiding en realisatie. Wilma Wonen kreeg twee gastenkamers en één overzichtelijke rekening.

Warm welkom voor visite

Rotterdam is een internationale stad. Komt bezoek van ver of is het te gezellig om terug te rijden? Dan kunnen bewoners van The Muse één van de gastenkamers voor de visite reserveren. Deze kamers zijn op termijn ook te gebruiken door de bewoners van een aangrenzende tweede woontoren – CasaNova (nog in aanbouw).

Waarde toevoegen aan stad, wijk of straat

Henk Robbertsen van Wilma Wonen: ‘Wij ontwikkelen geen op zichzelf staande gebouwen maar willen echt waarde toevoegen aan een stad, wijk of straat. We willen interactie en sociale cohesie stimuleren. Hoe mooi is het als je je visite een luxe gastenkamer kunt bieden in het gebouw waar je woont, in plaats van een hotelkamer op afstand? We zochten een interieurontwerper die twee unieke gastenkamers kon neerzetten, in lijn met onze visie op wonen en samenleven. Die vonden we in rene.’

Het gebouw heeft een bijzonder karakter dankzij een kenmerkende knik en een transparante Noord- en Zuidgevel. Deze gevels laten veel licht binnen en bieden een adembenemend uitzicht over de Maas en over de stad.

Opdrachtgever

Wilma Wonen

Oppervlakte

59 m2

Locatie

Rotterdam

Rol

Ontwerp, inkoop, realisatie

Fotografie

rene mensink

GALERIJ

Overleg met de architect

Bij opdrachten waarbij ik een onderdeel van een totaal ontwerp mag vormgegeven, ga ik altijd eerst op bezoek bij de architect van het gebouw. Het ontwerp van The Muse is van BARCODE Architects. Ik heb diverse keren met de architect Tim Brands gesproken over de keuzes die ik wilde maken. Samen hebben we bekeken of mijn ideeën pasten binnen het totaal ontwerp. Zo zorg je er met elkaar dat de opdrachtgever een doordacht ontwerp krijgt, dat ook door de architect van het gebouw gedragen wordt.

Comfort en duurzame keuzes

De appartementen in de woontoren zijn van hoge kwaliteit, beschikken over veel faciliteiten en zijn hoogwaardig afgewerkt. Dit heb ik op verzoek doorgevoerd in de gastenkamers. Henk Robbertsen: ‘We willen gasten een stijlvol verblijf bieden. Een ruimte waarin gebruikers zich direct op hun gemak voelen en comfort ervaren. Duurzame keuzes vonden we ook heel belangrijk. Rene denkt daar goed in mee.’

Van 3D-ontwerp naar gedetailleerde planning

Dankzij 3D-ontwerpen lijkt alsof je in een ruimte staat. Mijn 3D-presentaties hielpen Wilma Wonen bovendien om de Vereniging Van Eigenaren aangehaakt te houden bij gemaakte keuzes. Na alle definitieve keuzes volgde een gedetailleerde planning voor alle uitvoerende partijen. Ik verzorgde vloer- en verlichtingsplan, instructies voor de meubelmaker en de schilder (denk aan: een kleurenplan en keuze behang) en een planning voor de installatie van het sanitair. Op basis van deze plannen zijn zowel de hoofdaannemer als alle andere betrokken partijen eenduidig geïnformeerd.

REACTIE

'‘rene heeft het gehele traject zorgvuldig begeleid en heeft twee mooie gastenkamers opgeleverd zonder restpunten. Hij heeft ons totaal ontzorgd en zijn persoonlijke benadering vonden we heel prettig. We weten rene te vinden voor mogelijke andere projecten.'

Henk Robbertsen

Projectdirecteur/-ontwikkelaarWilma Wonen

Verrassende elementen

Henk Robbertsen: ‘Wij hebben altijd goed voor ogen wat we willen, maar geven onze partners ook graag de vrijheid en het vertrouwen. rene staat bekend om zijn creatief denkvermogen en wist ons te verrassen met ideeën die net even anders zijn dan anders. Zo heeft hij onze wensen voor garderobe, boekenkast, tv meubel, en bureau gecombineerd tot een inventief wandmeubel.

Links en rechts

Arriveer je op de 6e etage van The Muse, dan zie je twee deuren met de woorden ‘links’ en ‘rechts’ erop. Zo hebben we vanaf het begin over de gastenkamers gesproken: een links en een rechts. Deze speelse, direct duidelijke benaming toont gasten in een oogopslag waar ze moeten zijn.  De kamers hebben een mooie eiken pvc vloer, behang van Vescom, los meubilair van Lensvelt, luxe boxsprings van Ikea en verlichting van Berla. In de badkamer zijn tegels van Mosa toegepast. De lambrisering achter het bed vormt meteen de achterkant van de bedden. Twee vliegen in een klap dus en wel zo praktisch: alle elektra is op de muur aangebracht zonder in de betonnen muren te frezen.

Vakmanschap en integriteit

Vakmanschap en integriteit zijn belangrijke uitgangspunten voor Wilma Wonen. Ik vind het een eer dat ik die gedachte mijn ontwerp mocht maken, tot in de details. De opdrachtgever had in mij één aanspreekpunt, van ontwerp tot en met realisatie en van Ikea tot en met Lensvelt. Wilma Wonen ontving één eindfactuur met een duidelijk kostenoverzicht. Henk: ‘Rene heeft het gehele traject zorgvuldig begeleid en heeft twee mooie gastenkamers opgeleverd zonder restpunten. Hij heeft ons totaal ontzorgd en zijn persoonlijke benadering vonden we heel prettig. We weten rene te vinden voor mogelijke andere projecten.’